Ρέθυμνο 28-11-2009
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σχήματός μας, μαθητές, καθηγητές και γονείς συναντήθηκαν για να συζητήσουν για τις κινητοποιήσεις που πρέπει να υπάρξουν για τον ένα χρόνο από το θάνατο του μαθητή Γρηγορόπουλου. Περίπου 25 άτομα, με εκπροσώπηση από τα δεκαπενταμελή των περισσοτέρων σχολείων και συνδικαλιστή καθηγητών και των δασκάλων αποφάσισαν να ακολουθήσουν κοινές πορείες, καλώντας όλα τα δεκαπενταμελή σε συμβούλια από Δευτέρα και τα σχολεία σε γενικές συνελεύσεις.
Αποφανθήκαμε ότι καταλήψεις στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο και τόπο ΔΕΝ θα ωφελήσουν τους μαθητές και την εκπαιδευτική διαδικασία που γίνεται ήδη μετ' εμποδίων. Σε περίπτωση που οι γενικές συνελεύσεις αποφασίσουν κλείσιμο των σχολείων, είναι φυσικό πως θα στηρίξουμε αυτήν την απόφαση.
Πρωταρχικός στόχος μας είναι τις 2 πρώτες ώρες της Δευτέρας να διεξαχθεί συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές ΌΛΩΝ των σχολείων για τον περασμένο Δεκέμβρη και τα αίτιά του και ύστερα η συμμετοχή ΌΛΩΝ των σχολείων σε μια ΜΑΖΙΚΗ πορεία, μαζί με τους καθηγητές.
Μαθητικό Σχήμα- Συντονιστικό " Αλέξανδρος Γρηγορόπυολος " Ρεθύμνου.

 

blogger templates | Make Money Online