Η δολοφονία του Αλέξανδρου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ήταν το γεγονός που έβγαλε για πρώτη φορά με τέτοια ένταση και διάρκεια τη γενιά μας στους δρόμους. Από πριν όλοι ξέραμε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου μας ωρίμασε και μας οδήγησε στην απόφαση να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε όλα αυτά που μας καταπιέζουν, μας πνίγουν, μας αλλοιώνουν και τελικά μας σκοτώνουν. Από την Κυριακή 7/12, οι μαθητές και οι μαθήτριες βγήκαν στους δρόμους και αποτελέσαμε τον πυρήνα του ξεσηκωμού που ακολούθησε. Μαθητές και μαθήτριες που δεν έχουν βρεθεί ποτέ σε κινητοποιήσεις, κατέβηκαν και εκείνοι, γιατί ούτε αυτοί μπορούσαν να μείνουν άπραγοί μπροστά στη δολοφονία ενός συνομηλίκου τους. Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε ένα αυτόνομο κίνημα που διέφερε από αυτά των προηγούμενων γενιών. Τώρα ήρθε η ώρα να ξαναμιλήσουμε οι μαθητές για όλα αυτά που τόσα χρόνια « γεμίζουν το ποτήρι». Για όλα αυτά που μας στερούν ένα δημόσιο σχολείο, τα οποία μας εξοντώνει με τις εξετάσεις και τα φροντιστήρια, το οποίο μας τιμωρεί με τη βάση του 10 και τον εγκλεισμό μας σε 4 τοίχους που διαρκώς απουσιάζουν η φαντασία και η δημιουργικότητα, κατακρεουργώντας τα όνειρά μας.

Γι' αυτό λοιπόν καλούμε:
- ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, για να συζητήσουμε για τις αλλαγές που εμείς θέλουμε να γίνουν στα σχολεία και την παιδεία.
- Στο πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 23/1 στα Προπύλαια στις 12 η ώρα.
- Σε κοινές δράσεις και τα άλλα συντονιστικά σχολείων, ο αγώνας είναι κοινός!
- Σε όλα τα σχολεία,σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΛΜΕ ,να μαζέψουμε τρόφιμα, ρούχα και χρήματα για τη Γάζα που τόσο χρειάζεται τη βοήθεια μας αυτές τις δύσκολες ώρες.
- Μαθητικά συγκροτήματα να έρθουνε σε επαφή μέ το συντονιστικό ώστε να γίνει μια μαθητική συναυλία.

Απαιτούμε:
1.Να καταδικαστούν άμεσα οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.
2.Άμεσο αφοπλισμό της αστυνομίας και διάλυση των ΜΑΤ. Εκδημοκρατισμός του στρατού και της αστυνομίας.
3.Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και όλες.
4.Κατάργηση της βάσης του 10 - Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.Να δωθούνε επιτέλους λεφτά για τη παιδεία.
5.Κατάργηση των ΚΕΣ και των Κολεγίων.
6.Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
7.Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων του Δεκέμβρη.
8.Να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων.

 

blogger templates | Make Money Online